„Твоје знање мења све“ у Дечјем културном центру Београда

твоје знање мења свеКако се и школској години назире крај, ближи се и финале овогодишњег циклуса едукативног програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“.

Тим поводом, у понедељак, 10. јуна 2019. године, у Дечјем културном центру Београда, са почетком у 11 часова, биће одржан колективни перформанс „Твоје знање мења све“, у извођењу основаца који су током школске 2018/2019. године били део едукативног процеса о превенцији злоупотребе психоактивних супстанци.

Ученици узраста од трећег до седмог разреда основних школа, представиће овом приликом, кроз литерарни, ликовни, музичко-сценски и драмски израз, као и кроз оригиналне видео материјале, резултате свог вишемесечног тимског рада посвећеног проучавању проблема зависности, и то из више различитих углова. У програму манифестације ће учествовати ученици из осам основних школа са територије Града Београда: „Момчило Живојиновић“, „Ђура Даничић“, „Соња Маринковић“, „Алекса Шантић“, „Милоје Васић“, „Филип Филиповић“, „Олга Петров“ и „Бранко Ћопић“, а као специјални гости свој рад приказаће ученици основне школе „Ђорђе Симеоновић“ из Подгорца, општина Бољевац.

твоје знање мења све

Програм „Креативан рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци" настао је 2009. године као део превентивних активности у оквиру имплементације Стратегије за борбу против дрога. Градски завод за јавно здравље Београд, од 2010. године, обавља координацију спровођења овог едукативног програма. Током претходне деценије успешног рада, за реализацију програма едуковано је око 450 просветних радника и сарадника из више од 110 београдских основних школа. Програмом је до сада обухваћено око 7000 ученика, чије је знање о психоактивним супстанцама након активног учења на ову тему, унапређено за преко 50%.

На предлог Секретаријата за здравство и Канцеларије за младе Града Београда, Градски завод за јавно здравље je, за реализацију едукативног програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“, недавно награђен признањем „Звезда Београда“ за 2018. годину.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351