Навијање без дуванског дима

Пушење спортска халаОвогодишњи Светски дан без дувана био је повод за успостављање сарадње између Градског завода за јавно здравље и Кошаркашког клуба „Црвена Звеза мтс“.

Клуб који је ове године постао регионални првак и постигао завидне успехе у најпрестижнијем европском клупском такмичењу, показао је и висок степен друштвене одговорности на тему контроле дувана.

Чињеница да је управо 31. маја, на Светски дан без дувана, играна утакмица 13. кола Кошаркаске лиге Србије “Црвена звезда мтс - Борац", искоришћена је да се навијачима и поштоваоцима клуба укаже на овај важан датум из Календара здравља.

Плакат посебно дизајниран за ову прилику, са поруком „Хвала што не пушиш у хали" био је тога дана истакнут на свим улазима у халу „Александар Николић“, са циљем да подсети све посетиоце на законску забрану пушења у спортским дворанама. Уз то, пре самог почетка меча, официјелни спикер је упутио обавештење о обележавању Светског дана без дувана и све присутне позвао на одговорно понашање како би сачували сопствено здравље, здравље других гледалаца, али пре свега оних којима је спортска хала радно место - самих спортиста за које навијају. Клуб је обележавање овог важног датума пропратио и на својим профилима на друштвеним мрежама Facebook и Tweeter, који имају стотине хиљада пратилаца.

пушење спортска хала

Пушење спортска хала

Надамо се да је ово тек симболичан почетак драгоцене сарадње, у којој професионални спорт, захваљујући великом утицају и популарности у свим категоријама становништва, постаје важан и незаобилазан партнер здравственом сектору, дајући снажан ветар у леђа свим активностима које промовишу здраве животне изборе.

Пушење спортска хала

Пушење спортска хала

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351