Zajedno za Škole za roditeljstvo

Skola roditeljstva

U Gradskom zavodu za javno zdravlje 9. i 10. maja 2016. godine održana je obuka za timove zdravstvenih radnika i saradnika iz pet domova zdravlja u Srbiji, odabranih u okviru projekta “Zajedno za Škole za roditeljstvo”. Požarevac, Ub, Surdulica, Kuršumlija i Vranje su, nakon opsežne analize Gradskog zavoda za javno zdravlje, odabrani od strane Ministarstva zdravlja, kao domovi zdravlja koje poseduju odgovarajuće kadrovske i prostorne kapacitete za realizaciju ovog vida aktivnosti, a u kojima ovaj vid edukacije i stručne podrške roditeljima do sada nije postojao.

Škole za roditeljstvo predstavljaju oblik grupnog zdravstveno vaspitnog rada koji se sprovodi u domovima zdravlja sa trudnicama, budućim očevima i drugim članovima porodice, a u cilju osnaživanja polaznika za odgovorno i uspešno roditeljstvo.

 Skola roditeljstva

Sama obuka je imala za cilj da timovima medicinskih radnika i saradnika pruži sveobuhvatni prikaz tema koje treba da budu zastupljene u programu rada Škola za roditeljstvo - zdrava trudnoća i porođaj, razvoj privrženosti između deteta i roditelja, podrška dojenju, higijena i nega novorođenčeta, kao i psihofizička priprema trudnica za porođaj. Zadatak da sadržaj obuke na najbolji način približe polaznicima pružajući im znanja i informacije koji su u skladu sa poslednjim dostignućima profesije iz zemlje i inostranstva, imao je tim predavača koji su činili relevantni stručnjaci iz različitih oblasti od značaja za svaku od pomenutih tema.

Skola roditeljstva

Dvodnevnu obuku u Gradskom zavodu prošlo je 27 polaznika iz pomenutih pet domova zdravlja, među kojima su bili lekari specijalisti pedijatrije, ginekologije, preventivne stomatologije, polivalentne patronažne sestre, akušerske sestre, psiholozi.

skola roditeljstva

Projekat “Zajedno za Škole za roditeljstvo” podržan je od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a odvija se pod pokroviteljstvom “Rosa vode”.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351