Моје срце, твоје срце - у срцу Београда

светски дан срца 2018Градски завод за јавно здравље обележио је Светски дан срца 29.09.2018. учешћем у јавно-здравственим манифестацијама на више локација. Превенција болести срца и крвних судова била је централна тема, чије су кључне поруке представници Завода поделили са заинтересованим грађанима.

Манифестација „Клиника на отвореном”, организована од стране Удружења кардиолога Србије и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, а уз учешће Градског завода за јавно здравље Београд, одржана је у парку Ташмајдан, од 12-15 часова.

Овај догађај окупио је учеснике из више здравствених установа, студенте медицине завршних година, као и неколико друштвено одговорних компанија које кроз своје примарно пословање воде бригу о здрављу становништва. Бројни грађани били су у прилици да провере стање читавог низа здравствених параметара важних за очување здравља срца и крвних судова – висину крвног притиска, обим струка, ниво шећера и холестерола у крви, као и да добију стручне савете о превенцији и лечењу кардиоваскуларних болести.

светски дан срца 2018

Манифестацијом на отвореној сцени централног парка на Бановом брду, Градска општина Чукарица, Дом здравља „Др Симо Милошевић“ и Црвени крст Чукарица обележили су Светски дан срца, као и Међународни дан старих. Градски завод за јавно здравље Београд одазвао се позиву домаћина и заједно са  представницима Црвеног крста Барајево, Врачар, Раковица и Земун   узео учешће у овом догађају. Најмлађи и најстарији чланови културно-уметничког друштва  „Димитрије Туцовић“ и ансамбла „Има дана“ извели су богат  плесни и музички програм којим су забавили све присутне и својим примером указали на важност физичке активности за здравље срца у свим узрастима.Током трајања програма бројни посетиоци су имали прилику да провере свој крвни притисак, као и да од присутних стурчњака сазнају нешто више о здравим стиловима живота.

светски дан срца 2018

Лекари Градског завода за јавно здравље Београд су у оквиру обе манифестације одговарали на питања посетилаца и поделили разноврсне здравствено-промотивне материјале посвећене борби за здраво срце. Уз саветовање о здравим животним стиловима, правовременој контроли и адекватном лечењу, посебно је указивано на пушење, као највећи појединачни фактор ризика за развој болести срца и крвних судова. Друге теме за које су наши суграђани показали интересовање биле су здрава исхрана, физичка активност и регулисање телесне масе.

Као вид додатне подршке подизању свести о здрављу срца, спровођен је и онлајн квиз знања „Измерите срчани ИQ“, који је постављен на сајт Градског завода за јавно здравље Београд. Овај интересантан алат доступан је грађанима у сваком тренутку (линк: Измерите срчани IQ), и овим поводом искоришћена је прилика да се његова употреба додатно промовише.

светски дан срца 2018

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351