Светски дан сећања на преминуле од AIDS-а -15. мај 2016. године

Преминули од сидеСећање на преминуле од AIDS-а (сиде) (International AIDS Candlelight Memorial) је једна од најстаријах и највећих мобилизационих кампања која има за циљ подизање свести у вези са HIV-ом и AIDS-ом на глобалном нивоу. Координатор кампање је Глобални здравствени савет (Global Health Council).

Овогодишња, 33. кампања посвећена сећању на преминуле од AIDS-а обележава се 15. маја у више од стотину земаља пригодним манифестацијама које имају за циљ промовисање глобалне солидарности и заједничких акција у области HIV инфекције и AIDS-а, под слоганом „Engage, Educate, Empower”- „Укључи, Научи, Оснажи!“. Координатори кампање су особе које живе са HIV-ом кроз Глобалну мрежу особа које живе са HIV-ом (Global Network of People Living with HIV - GNP+).

У нашој земљи се овај меморијал (International AIDS Candlelight Memorial) обележава 13. пут под слоганом „УКЉУЧИ, НАУЧИ, ОСНАЖИ“. У оквиру овогодишњег обележавања Сећања на преминуле од AIDS-а планиране су уличне манифестације са традиционалним паљењем свећа на црвеној траци у знак помена на преминуле од АIDS-а, промоција и пружање услуге саветовања и тестирања на HIV, едукативне радионице, трибине, конференције за новинаре, концерти, журке, подела информативно-едукативног материјала, традиционални молебан који ће oдржати у Београду у просторијама Човекољубља, Добротворнe фондације Српске православне цркве, као и бројне друге активности.

Градски завод за јавно здравље Београд ће учествовати у обележавању овог датума кроз уличну манифестацију, која је планирана за 15.05.2016. године у Кнез Михајловој улици. Такође, истог дана обављаће се добровољно, поверљиво саветовање и тестирање на ХИВ у мобилној јединици, која ће бити постављена у Кнез Михајловој улици у периоду од 17-20 часова.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351